اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
محمدرضا حقیری، بنیانگذار پلتفرم هوش مصنوعی مانی
فضای رقابتی و تبی که هوش مصنوعی در دنیای فناوری ایجاد کرد، باعث شد که بسیاری از افراد، به دنبال یادگیری روش چگونه کار کردن با این ابزارها بروند و حتی مشاغل جدیدی مانند «مهندسی پرامپت» یا همان Prompt Engineering نیز ایجاد شد.
در واقع، افرادی که آموختند چگونه باید با این مدل ها مدارا کرد، برندگان میدان ابزارهای نوین بودند، چرا که به سرعت توانستند برای خود در حوزه های مختلف من جمله توسعه نرم افزار، طراحی وب، بازاریابی دیجیتال و همچنین تولید محتوا، شغلی دست و پا کرده و حتی شهرتی رقم بزنند.
در سال 2022 میلادی (برابر با 1401 هجری شمسی) ابزار ChatGPT نقطه شروعی بر ترندهای هوش مصنوعی شد. در همان سال، بسیاری از افراد به دنبال شکستن قفل این مدل یا به اصطلاح Jailbreak کردن بودند تا به سوالاتی مانند فرمولاسیون مواد مخدر مختلف یا حتی چگونگی ساخت تسلیحات پاسخ بدهد. گذشته از این موضوع، بسیاری از افراد به دنبال این بودند تا بتوانند رفتار این ابزار را در مقابل ورودی های مختلف، تغییر بدهند.
در همان سال، ابزارهای تولید تصویر مانند Midjourney و Stable Diffusion نیز عرضه شدند. این ابزارها، به وسیله ای برای افراد مختلف تبدیل شدند تا افکار و ایده های خود را به شکل های مختلف و بدون داشتن دانش و یا پیش زمینه در طراحی و نقاشی، به تصویر تبدیل کنند.
در سال 2023، این ترند پای خود را به میان جامعه ایرانی نیز باز کرد و اولین پلتفرم هوش مصنوعی زایا یا همان Generative AI ایرانی به نام «پلتفرم هوش مصنوعی مانی» نیز عرضه شد که در تولید تصویر تبحر داشت و اعلام این ابزار به عموم، باعث شد تا استارتاپ ها و شرکت های دیگری نیز اقدام به معرفی ابزارهای هوش مصنوعی خود کنند.
همچنین محبوبیت هوش مصنوعی به حدی در جامعه ایرانی زیاد شد که ترندهای جالبی را در سراسر شبکه های اجتماعی و جامعه فارسی زبان حاضر در این شبکه ها به وجود آمد. یکی از ترندهای معروف این حوزه، جابجایی صدای خوانندگان معروف آثار مختلف بود.
در حدی این ترند پیش رفته بود که در یک شبکه اجتماعی، شجریان رپ می خواند و رپ خوان های معروف سنتی! اما این ترند فقط محدود به تفریحات مردم نبود و خیلی سریع از این ترند در صنایع مختلف مرتبط با بازاریابی، انرژی و حتی سلامت نیز استفاده شد و متخصصان و مهندسان از سرتاسر کشور، اقدام به ارائه محصولات و ایده های جذاب خود نمودند.
در کشور ما نیز مانند تمامی کشورهای دنیا، صنایع مختلف روز به روز به سمت استفاده از فناوری های نوین می روند. تجربه نشان داده است که پذیرش فناوری جدید در ایران، برخلاف تصور عموم، اتفاقا خیلی سریع رخ می دهد. برای مثال نیز می توان به رایانش ابری، سرویس های آنلاین سفارش غذا و سرویس های آنلاین کرایه خودرو اشاره کرد.
همچنین لازم به ذکر است که در فضای اینترنت فارسی، این پذیرش سرعتی دوچندان داشته است. برای مثال وبسایت های فروشگاهی، در ایران قدمتی بسیار بیشتر از نام داران فعلی این حوزه دارند. همچنین بازارهای خرید و فروش اجناس دست دوم در ایران نیز از اواسط دهه هشتاد هجری شمسی وجود داشته اند.
از همین رو، خیلی دور از انتظار نیست که پذیرش هوش مصنوعی نیز در ایران به این سرعت اتفاق افتاده و صنایع مختلف به سمت آن رفته اند.
پیش بینی می شود که اگر سرمایه گذاری درست و به موقعی روی پلتفرم ها، مدل ها، نرم افزارها و حتی افراد دخیل در ترند هوش مصنوعی در ایران صورت گیرد، کشور ایران بتواند از پیشروهای این حوزه در دنیا باشد.
برچسب ها بازار هوش مصنوعی دره سیلیکون سرمقاله
{{name}}
{{content}}